Мал сою бекетін ашып, заңды түрде тіркеу үшін қандай талаптар бар

Мал сою бекетін ашып, заңды түрде тіркеу үшін қандай талаптар бар?
Алдымен бизнесті ЖК немесе заңды тұлға ретінде тіркеу қажет. Одан соң:
- Сою бекетін салып немесе қолданыстағы ғимаратты талапқа сай жабдықтаңыз.
Ветеринариялық-санитариялық талаптар бойынша, сою алаңында малды алдын ала ұстап, тексеретін қора және арнайы сою бөлмесі болуы тиіс. Бұл бөлме келесі шарттарға сай жабдықталуы керек:
- еңісі мен су ағатын жүйесі бар, су өткізбейтін және оңай жуылатын еден
- сарқынды суға арналған септик
- тегіс, биіктігі 3 метрге дейін қапталған қабырғалар
- желдету, жарықтандыру мен жылыту жүйелері
- қалдықтарды жинап, кәдеге жарататын орын
Егер ет сату үшін болса, малды аулада, сарайда, ашық жерде және басқа да бейімделмеген орындарда союға болмайды.
- Нысанды тіркеңіз.
Сою алаңдары міндетті түрде тіркеледі. Тіркелгеннен кейін бір жылға жарамды есептік нөмір беріледі. Өтінімді онлайн тапсыруға болады. Ол үшін алаңға қатысты меншік немесе жалға алу құқығын растайтын құжаттар, нысанның техникалық деректері мен сызбасы қоса берілуі тиіс.
- Ветеринар маманын бекітіңіз. Оның міндеттері:
- ветеринариялық құжаттарды (ветеринариялық жолдама немесе сертификат) тексеру
- малды сою алдындағы тексеру және дене қызуын өлшеу
- сойылғаннан кейiн ұшалар мен iшкi мүшелердi қарау
- ұшаларды таңбалау
- аумақтың қолайлылығы мен тексеру нәтижелері бойынша ветеринариялық анықтама беру
Бұл талаптар барлық жағдайда сақталуы тиіс. Ерекшелік тек мынадай жағдайда жасалады: кәсіпорын тұйық технологиялық циклде жұмыс істесе — сою + қайта өңдеу + етті өткізу бір жерде, бір өндірістік база ішінде жүргізілсе.
- Ветеринариялық-санитариялық сараптама жасаңыз. Сатылымға шығар алдында бөлшектелген ұшалар мен ішкі мүшелер міндетті түрде мамандандырылған зертханада тексеруден өтуі керек.
Мал сою рәсімдері келесі ережелермен реттеледі: